Eskişehir Valiliği tarafından başlatılan “Kadın Sağlığı Eğitimi” projesi, kadın sağlığı konusunda önemli başarılar elde etti. Proje kapsamında bir yıl içinde 256 bin 711 kadına ulaşıldı.
Eskişehir Valiliği tarafından yürütülen projenin değerlendirme toplantısı Eskişehir Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü personeli Seval Çalışkan Pala, projeye dair bilgilendirici bir sunum yaptı.
Başarılarla Dolu Bir Yıl
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy projeye dair verileri paylaşarak, Eskişehir Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi’nin başarıyla devam ettiğini vurguladı. Geçen yıl başlatılan proje ile iki yıl içinde 15-69 yaş arası tüm kadın nüfusuna ulaşmayı hedeflediklerini belirten Aksoy, “28 Ekim 2024 itibarıyla il genelinde 342 bin 716 kadından 256 bin 711’ine ulaşılmıştır. Eğitimlerimizle kadınları, erken teşhisin önemine, normal doğumun ve anne sütünün faydalarına, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ve bağımlılık konularında bilinçlendirmeyi amaçladık” dedi.
Toplantı sonunda Vali Aksoy, proje kapsamında görev yapan sağlık çalışanlarına teşekkür belgeleri takdim etti.
Diyarbakır’da Yeni Bir Uygulama
Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi, daha önce Muğla, Mersin ve Samsun illerinde de başarıyla uygulandı. Şimdi aynı başarıyı Diyarbakır’da sağlamak için toplam 53 kişilik bir eğitim ekibi oluşturuldu. Diyarbakır Kadın Sağlığı Eğitim Projesi, meme ve rahim ağzı kanserine karşı toplumsal farkındalığı artırmayı, sağlık tarama hizmetlerine erişimi kolaylaştırmayı ve çeşitli sağlık konularında eğitim vermeyi amaçlıyor.
Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi Nedir?
Proje ile birlikte 15-19 yaş grubundaki genç kızlara yönelik sunumlar da hazırlandı. Bu sunumlarda, meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve sağlıklı yaşam konularında eğitim verilerek gençlerin bilinçlendirilmesi hedefleniyor.
“Kadın Sağlığı Eğitimi” projesi, kadınların sağlık bilincini artırmak ve sağlıklı bir toplum oluşturmak adına önemli adımlar atıyor.